Разводът на Брад Пит и Анджелина Джоли вероятно ще бие рекорда по дължина, защото вече се проточва ужасно дълго. Но освен време и нерви, той ще коства и големи суми на двамата известни съпрузи, които искат част по-скоро да бъдат със статус "необвързан".

Дори по документи да не бъдат семейство Пит след някой и друг месец, Брад и Анджелина ще останат завинаги свързани от децата си, общия си бизнес, а и от съвместната благотворителна фондация, която функционира доста активно от години.

Maddox Jolie Pitt Foundation е основана през 2006 г. 70% от приходите за нея идват не от суми, които семейство Пит отделя от хонорарите си, а от платени права за снимките от сватбата им и първите кадри на двете им деца, на които е и кръстена фондацията.

Така само за две години - от 2006 до 2008, са събрани над 41 милиона долара, от които над 28 са именно от доста скъпите снимки на любимото звездно семейство. Тези, за които този факт не беше ясен, отправиха редица обвинения към Брад и Анджелина, че правят доходоносен бизнес с кадрите. 

Снимка 415103

Източник: Facebook / Mural.com

През 2008г. Пит и Джоли успяха да продадат първите снимки на близнаците Вивиан и Нокс на списание Peoplе за сумата от 13 420 688 долара. И до днес това е най-високата цена, плащана за снимки на знаменитости. И цялата отиде за благотворителност.

Към тези крупни суми, изработени само с фотосесии, семейство Пит добавяше и доста по-скромни от собствените си финанси. Но тази благотворителна дейност претърпя сериозна промяна след разрива в отношенията на семейството, предава Daily Mail.

Брад Пит, Анджелина Джоли и молбата им към съда

Какво искат най-силно Брад Пит и Анджелина Джоли

Поне за това са на едно мнение

Брад спира да дарява средства за общия фонд след раздялата с Анджелина и предпочита да подпомага друга организация, основана от него - Make It Right. Актрисата последно е внесла около три милиона долара през 2016 г.