Изминалата година бе наистина успешна за Бионсе. След цели шест години мълчание, певицата издаде нов студиен албум. Renaissance предизвика истинско вълнение сред феновете, за които дългото чакане наистина си струваше.

Бионсе, Tiffany & Co, "Summer Renaissance" и новата кампания Lose Yourself in Love на бижутерската къща

Бионсе - с две новини накуп

Изпълнителката направи най-бляскавия си ренесанс

Издаването на албума бе последвано от грандиозен концерт в Дубай, чрез който Бионсе още веднъж афишира бляскавото си завръщане на музикалната сцена.

Но Renaissance успя да възхити не само любителите на музиката - той се оказа истинско вдъхновение и за света на модата. За кратко време Бионсе се превърна в главно действащо лице за рекламната кампания на Tiffany & Co, а наскоро последва любопитно предложение от страна на Balmain.

Френската луксозна марка обяви, че разработва специална колекция, вдъхновена от албума и носеща неговото име - Renaissance Couture. Дори вече представиха някои от екстравагантните дизайни, избаботени в сътрудничество със самата Бионсе.

Интересна е концепцията на колекцията - всеки модел да представя по своеобразен начин песен от Renaissance. Отличават се с известна драматичност и дори скулптурност заради изкованите метални нагръдници, 3D отпечатани бюстиета, на фона на пера, луксозни кадифета, прецизно бродирани рокли и дори... кристален полилей. Акцентът е изцяло върху детайлите, сред които е и автограф на Бионсе върху обувки на платформа.

Френското издание на Vogue даде първи поглед на нестандартната колекция след като постави самата Бионсе на корицата на списанието за месец април, 2023.

В основата на проекта е креативният директор на Balmain Оливие Рустейн. Идеята за него му хрумва в моментите, в които слуша Renaissance - албумът, от който, както самият той твърди "е обсебен".

"Музиката на Бионсе звучеше всеки ден около мен. Независимо къде бях, дали в дома си, офиса, ателието. И така постепенно се оформи желанието да създам нещо ново и нестандартно", казва Оливие, цитиран от CNN.

Бионсе, Atlantis The Royal Resort, Дубай и първият пълен концерт на певицата от четири години

Грандиозното завръщане на Бионсе

Певицата отново във вихъра си

И допълва, че е знаел, че това сътрудничество ще бъде различно от всичко друго, което е правил преди. А резултатът е една уникална колекция, основана на желанието и страстта за смесване на музика и мода.