Met Gala е най-обсъжданото светско събитие тези дни в Щатите и някои звезди използваха случая, за да отправят различни послания. А за целта използваха най-баналното, но ефектно оръжие - облеклото си.

Кара Делевин, MET Gala 2021 и посланието ѝ с бронежилетка

Провокативното послание на Кара Делевин

Тя знае как се правят тези неща

Били Айлиш също попадна във фокуса на медиите и събра очите с разкошната си рокля на Oscar de la Renta. Със своите прическа, рокля, грим и изражение, 19-годишната изпълнителка приличаше поразително на Мерилин Монро.

Но като изключим стилната й ретро визия, разбираме, че младата звезда е приела да излезе на червения килим с модел на луксозната модна къща само при едно условие.

Били Айлиш се е договорила с бранда Oscar de la Renta да не използва повече естествена кожа във всичките си модели. Неслучайно казваме "всичките", защото марката отдавна спря да показва кожени облекла на модните подиуми, но продължава да продава такива в магазините си.

Изпълнителката на хита "Therefore I Am" е веган и запален активист за правата на животните. Но победата от сделката й с Oscar de la Renta не е само лична.

"Шокиращо е, че носенето на естествена кожа не е напълно забранено през 2021 г.", каза по-рано Айлиш пред The ​​New York Times.

А след като се споразумя с модната къща, младата звезда побърза да сподели новината в своя Instagram. Пише, че е и изключително развълнувана от факта, че с уговорката е успяла да внесе "промяна, която е за по-доброто не само на животните, но и на планетата и околната среда".

Били Айлиш, Instagram, Twitter и какво очаква от проследователите си в социалните медии

Изненадващото извинение на Били Айлиш

И какво мисли за социалните медии

"За мен е чест да бъда катализатор и да бъда чута по този въпрос. Призовавам всички дизайнери да направят същото", завършва емоционалната си публикация Били Айлиш.