В първите дни на новата година е доста вероятно съзнанието ни да е ангажирано с традиционните новогодишни обещания, които си даваме уж с идеята да започнем на чисто. Често обаче стигаме до задънена улица, разочароваме самите себе си и сякаш пак сме се надскочили с целите, които си поставяме.

Бил Гейтс, COVID-19 и защо е отменил повечето от плановете си за празниците

Защо Бил Гейтс отмени повечето си планове за празниците

Милиардерът е притеснен

Бил Гейтс обаче няма този проблем. "Никога не съм бил човек на големите новогодишни обещания. Нямам конкретна цел за 2022 г.", написа в последната публикация в поста си за миналата година милиардерът. "Но това, на което се надявам, е следващата година да е много по-уредена от тази", допълва той.

Вместо да си поставя големи цели за следващата година, Гейтс предпочита да си задава правилните въпроси, които му помагат да направи "оценка на работата и личния си живот", разкрива той още в равносметката си за 2018 г.

Снимка 559050

Източник: GettyImages

А с годините въпросите непрекъснато се изменят и забелязва, че те са все по-малко свързани с работа и все повече с личния му живот, неговите мисли и емоции. Защото му е все по-важно дали посвещава достатъчно време на семейството и приятелите си например.

Желанието му за "по-уредена" 2022 г. пък също носи дълбок смисъл - както в глобален, така и в личен аспект. Гейтс изпрати най-трудната година от живота си, както самият той я нарече, белязана от развод след 27 години брак. Светът пък продължава да се бори с COVID-19 и всички се надяваме спасението да дойде по-скоро, предава CNBC.

Бил Гейтс, разводът с Мелинда Гейтс и най-трудната година в живота на милиардера

Бил Гейтс за развода и най-трудната година в живота му

Емоционални и лични признания

"Вместо да насърчава радикална промяна в поведението, това насърчава постепенна промяна в мисленето" - така той обяснява логичното си желание за повече ред в живота. А тази промяна със сигурност не е по-лесната за постигане задача.