Пандемията подложи на сериозни изпитание всички нас. И ако си мислим, че на богатите и известните им е било по-лесно, то значи сме в грешка. А личния си опит реши да сподели не кой да е, а самият Бил Гейтс.

Бил Гейтс, четенето, миенето на чинии и какво прави милиардерът всяка вечер

Какво прави Бил Гейтс всяка вечер

Навиците са в основата на успеха

Милиардерът бе в основата на редица конспиративни теории, свързани с COVID-19, ваксините срещу вируса и чипирането на населението. Но не това е причината да определи 2021 г. като най-трудната и необичайна досега, въпреки че се е сблъсквал с какво ли не в своя житейски път.

В ново интервю, публикувано тази седмица с блога му GatesNotes, основателят на Microsoft е откровен за преживяванията си в последните месеци, както и за развода, който се превърна в едно от събитията на отминаващата си година.

Снимка 531106

Източник: GettyImages

Гейтс започва с това, че 2021 е била "невероятно трудна за много хора, включително и за мен". Той признава, че предпочита да се фокусира върху професионалния си живот, но тя е била белязана и от огромния интерес към развода с Мелинда Гейтс, който дойде след цели 27 години брак.

"Мелинда и аз продължаваме да ръководим заедно фондацията си и сме намерили добър нов работен ритъм", коментира Гейтс. "Но не мога да отрека, че това беше година на голяма лична болка за мен. Адаптирането към промяната никога не е лесно, независимо каква е тя", допълва той откровено.

А едно от най-големите предизвикателства за него се оказва изолацията, липсата на контакт лице в лице - защото гнездото му се е опразнило. Освен че се раздели със съпругата си, Гейтс омъжи по-голямата си дъщеря Дженифър, която също тръгна по своя път. Двете му по-малки деца също напускат семейния дом и той остава сам в него.

Снимка 529875

Източник: Twitter / iamabdul_ch

И той не крие, че да бъдат около него много му липсва. И не са прави тези, които си мислят, че да няма около себе си тинейджъри, които непрекъснато вдигат врява, ще му помогне да се фокусира върху работните си ангажименти. Защото работата не е всичко - дори и за него.

"Това е странно и дезориентиращо преживяване...Личният ми свят никога не е бил по-малък, отколкото през последните дванадесет месеца", пише Гейтс. И допълва, че тази година на "големи преходи" е преминала и в много размисли за пандемията и за дългосрочните последствия от нея за всички.

Един от най-големите му страхове са, че хората са загубили доверие в институциите, както и от липсата на контрол върху медиите, социалните мрежи и разпространението на невярна информация. Затова и през 2022 г. ще акцентира усилията си върху книгата за подготвеността ни за пандемията, която предстои да издаде.

Бил Гейтс, Джеф Безос и рожденият ден на основателя на Microsoft в Турция

Милиардерският купон на Гейтс и Безос

Съвсем близо до нас

У милиардера все пак е останала и доза оптимизъм и той е свързан с технологичното развитие, до което пандемията доведе - в образованието, медицината, работата от вкъщи. Той смята, че през следващите две-три години по-голяма част от работните срещи ще се провеждат във виртуална метавселена и с 3D аватари, предава Forbes.