Животът на красивите, известните и богатите винаги изглежда като приказка отстрани. Не винаги обаче е такъв. Точно като нас, и те се сблъскват с много проблеми. Красивите, богатите и известните, като Бела Хадид обаче, не се притесняват да бъдат откровени по отношения на душевните си страдания.

Бела Хадид и признанието, че са злоупотребявали с нея физически, сексуално и емоционално

Бела Хадид и злоупотребите, на които е била подложена

Моделът с нови признания в подкаст

В края на януари Бела Хадид призна не само, че е имала проблеми с алкохола и е страдала от депресия, а и че в миналото с нея често са злоупотребявали във физически, сексуален и емоционален смисъл.

Пред Vogue, чиято корица Бела краси за месец април, моделът отново говори от сърце и разкрива някои подробности за себе си. Между тях и фактът, че си е правила пластична операция на носа, когато е била само на 14 години. 

"Иска ми се да бях запазила носа на моите предци", съжалява за постъпката си Бела, но настоява, че никога не се е подлагала на други интервенции и не е използвала филъри.

"Хората решиха, че съм си правила редица пластични операции, заради една снимка, на която като тийнейджър изглеждам подпухнала. Почти съм сигурна, че сега и вие не изглеждате така, както на 13, нали?", защитава се Бела, с което опровергава слуховете, че си е правила и други корекции.

Бела Хадид, Джиджи Хадид и голите снимки от фотосесията им за Versace

Джиджи и Бела Хадид - голи и греховно секси

Новa провокативна снимка от фотосесията им за Versace

А операцията на носа ѝ донякъде е свързана с несигурността, която Бела Хадид е изпитвала преди години, тъй като постоянно се е сравнявала с по-голямата си сестра Джиджи Хадид, която също е в модния бизнес.

"Аз бях по-грозната сестра. Аз бях брюнетката. Не бях толкова готина като Джиджи, нито толкова общителна. Това наистина казваха хората за мен. И за съжаление, когато ви се казват подобни неща толкова много пъти, вие просто вярвате в това", споделя 25-годишната Бела.

Тя разказва, че се е чувствала така сякаш сякаш не заслужава славата и успехите си, като непрекъснато е имала чувството, че трябва да се доказва.  

"Хората могат да кажат каквото и да е за това как изглеждам, как говоря, как се държа. Но за седем години никога не съм пропускала работа, не съм отменяла работа или закъснявала за работа", разказва моделът, като допълва, че често е била неразбрана в модната индустрия и от много хора в обкръжението ѝ. 

"Винаги се питам как едно момиче с невероятна несигурност, тревожност, депресия, проблеми с това как изглежда, проблеми с храненето, което мрази да бъде докосвано, което има силна социална тревожност, успя да влезе и да се наложи в този бизнес", разкрива моделът.

Години наред Бела не смее да говори с колеги за депресията, тревожността и лаймската си болест с всички физически и когнитивни симптоми, които я преследват от ранното юношество. Тя обвинява за това себе си и по точно навика си да угажда на хората, но смята, че нещо в света на модата трябва да се промени и да се говори открито за всички тези проблеми, с които се сблъскват, но крият много от моделите.

"В продължение на три години, докато работех, всяка сутрин се събуждах в истерия, сълзи и сама", спомня си тя. "Не разкривах това на никого. Отивах на работа, плачех на обяд в моята малка зелена стая, довършвах деня си, отивах в който и да е произволен малък хотел, в който бях за през нощта, плачех отново, събуждах се сутрин и правех същото", разкрива Бела Хадид. 

Тя допълва, че през годините е успяла да стане "добра актриса", която се е научила как да изглежда винаги усмихната и силна, колкото и да е трудно това понякога.

Бела Хадид, Ludovic de Saint Sernin и роклята, с която моделът дефилира

Когато Бела Хадид не оставя почти нищо на въображението

Моделът в един забележителен тоалет на Ludovic de Saint Sernin

"Да трябва да се събуждаш всяка сутрин с този объркан мозък, не е никак лесно. Така че сега всичко, което правя в личния си живот, е буквално да се уверя, че психическото ми състояние е стабилно. Модата може да те направи велик или да те съсипе. И ако те направи велик, трябва да полагаш неимоверни усилия всеки ден за това да не те съсипе", категорична е Бела.