Преди броени дни моделът Бела Хадид се появи облечена доста нетрадиционно по време на ревю на Седмицата на модата в Париж. Тя излезе на подиума само по бели прашки. Там обаче я чакаха трима талантливи творци от Corperni, които изрисуваха със спрей тоалета й пред слисаните очи на публиката.

Бела Хадид, i-D и колко добре изглежда моделът на корицата на списанието

Бела Хадид не се притеснява да покаже гърдите си

Поредната забележителна визия на модела

Освен прашки, Хадид носеше и бели обувки на ток. Тя беше старателно гримирана и с прическа, което придаде финални щрихи на външния ѝ вид, защото от почти голя, Бела изведнъж се оказа "облечена".

За направата на тоалета ѝ не беше използвана традиционна боя за спрей, а по-скоро от влакнест тънък материал, направен от втечнен памук и латекс, който създаде впечатление за истинска тъкан, уточняват от Vogue.

Екипът, ръководен от испанския химик и моден дизайнер Манел Торес, успя да създаде минималистична, футуристична плъзгаща се рокля точно по тялото на Хадид, с която тя изглеждаше просто ослепително. 

Манел Торес е управляващ директор на Fabrican и изобретател на спрея, който е съставен от специални памучни и синтетични влакна. След нанасяне течността се втвърдява и се превръща в материя, която е доста удобна за носене.

Ревюто се проведе в Музея на изкуствата и занаятите в Париж като част от Седмицата на модата, а нетрадиционната рокля на Бела Хадид се превърна е един от най-обсъжданите тоалети от модните критици през изминалите няколко дни.