Виждали сме Анджелина Джоли в какви ли не роли - както на екрана, така и в живота. Но актрисата отново успя да ни изненада (при това доста приятно) с последната си фотосесия.

Анджелина Джоли, шестте й деца, възпитанието и на какво иска да ги научи

Откровенията на Анджелина Джоли

За децата, за възпитанието и за ценностите

По случай Световния ден на пчелите на 20 май, тя засне кадри, каквито със сигурност не сме очаквали от нея. Анджелина, накацана от десетки пчели - това определено не се вижда всеки ден. А историята зад проекта е повече от интересна.

Фотосесията е за National Geographic и има за цел да фокусира вниманието върху все по-притеснителния проблем с изчезването на пчелите в световен мащаб, който застрашава и нашия живот такъв, какъвто го познаваме. Актрисата е в ролята си на лице на проекта на ЮНЕСКО Women For Bees, който подкрепя жените пчелари по света.

"В първия момент е стряскащо да видиш лицето и тялото на емблематична красавица, накацани от пчели. По-внимателният поглед обаче разказва дълбоката история за деликатния баланс между хората и опрашващите насекоми, от които зависим толкова много заради храната, която консумираме", се казва за фотосесията.

Фотографът Дан Уинтерс, които е и любител пчелар, черпи вдъхновение от известния портрет на Ричард Аведон от 1981 г. на калифорнийски пчелар, който е гол до кръста и покрит с десетки пчели. Е, Анджелина може да не е без дрехи, но ефектът със сигурност е постигнат.

А за целта на актрисата й се налага да не се къпе в продължение на три дни, защото всички аромати от козметичните продукти влияят объркващо на насекомите. Поставили са тампони в носа и ушите й, за да не влязат пчелите там. Следва внимателно втриване на феромони в кожата на врата.

А по време на снимките е трябвало да стои напълно неподвижна, което се е оказало истинско предизвикателство за нея. Пчелите са кацали по всички части на тялото й, а тя не е можела да ги изгони. И така една от тях останала под роклята й, докарвайки й мисли, че това е най-лошото място, на което може да я ужили.

Все пак, актрисата остава с приятен спомен от нестандартната фотосесия и е радостна, че е успяла да предаде посланието си. "Чувствах се прекрасно да бъда свързана с тези красиви създания", споделя тя.

А в интервюто си за списанието Анджелина сравнява помощта, която оказва на децата и жените в най-бедните райони или тези с военни конфликти, с желанието си да информира и да окаже влияние върху процеса по изчезване на пчелите. Защото това е негативна тенденция, на която можем да повлияем.

Анджелина Джоли, разводът с Брад Пит и защо актрисата не може да намери отново любовта

Има ли любов за Анджелина след Брад Пит

Трудна равносметка

Джоли говори отново и за женската сила, за това, че жените са способни на всичко, включително да опазят така важните за планетата насекоми. А промяната, която можем да направим днес, е важна и за следващите поколения.