Преди около една година Анди Макдауъл взима дръзкото решение да се появи на кинофестивала в Кан с естествената си посивяла коса. Малко след това тя заяви пред Vogue, че животът е твърде кратък, за да не се чувстваме добре в собствената си кожа. А всъщност дълго време тя се бори точно с това - да отговори на нереалистичните стандарти за красота и критиката, която може да получи заради "несъвършенството си".

Анди Макдауъл, Vogue Poland и смелостта да бъде каквато е

Смелото решение, с което Анди Макдауъл вдъхнови света

Не всички звезди го правят

Резултатът е впечатляващ и противно на очакванията ѝ - новата ѝ визия е подкрепена от хиляди жени по целия свят, които не искат повече да се срамуват от възрастта си и белезите, които оставя върху тях.

За пореден път Анди Макдауъл демонстрира естествената си красота пред очите на стотиците посетители на Седмицата на модата в Париж миналата седмица. Тя се появи на подиума като част от ревюто на L'Oréal, облечена в дълга рокля, цялата обсипана с мъниста и пера. Висока цепка от едната страна разкрива стройните ѝ крака докато върви по пътеката. Освен заради впечатляващото ѝ облекло Анди отново събра погледите и заради начина, по който изглежда косата ѝ. За събитието тя не беше избрала претенциозна прическа, напротив. Не сме и учудени, че актрисата беше пуснала посивелите си къдрици да падат свободно върху раменете ѝ.

Снимка 589890

Източник: GettyImages

Анди Макдауъл решава да спре да се боядисва по време на пандемията от коронавирус и буквално се връща към корените си. През юни тази година тя обясни пред People, че "по време на COVID можех да видя корените на косата си, заедно с лицето си, с кожата и очите си и ми хареса. Чувствах, че (ако оставя посивялата си коса) ще бъда по-щастлива. И съм по-щастлива. Наистина ми харесва. Аз съм на 64 години и това е което ми предстои. В крайна сметка ще бъда със сива коса. Исках да усетя това преживяване".

Снимка 589889

Източник: GettyImages

Актрисата говори за целия процес на стареене и процеса, през който преминава, за да приеме тялото си. "Когато остареете, коремът ви също става по-голям. Родих три деца. Постоянно трябва да полагам усилия, за да обичам тази част от тялото си. Толкова е трудно."

Анди Макдауъл, Симон Байлс, психичното здраве и как се справя актрисата със социалната тревожност

Признанието, което Анди Макдауъл се е страхувала да направи

Отново е болезнено честна

Но Анди не е сама в този етап от живота си. Нейните дъщери Маргарет, (27 г.) и Рейни Куоли, (32 г.) безусловно я подкрепят и ѝ напомнят да се отнася по-мило и с любов към себе си.