Анди Макдауъл можеше и да продължи да боядисва разкошните си гъсти коси и да се стреми да отговаря на стандартите за красота. Факт е обаче, че тази година на кинофестивала в Кан тя се появи на червения килим с посивяла коса и противно на собствените си очакванията, привлече всички погледи към себе.

Анди Макдауъл, сивите ѝ коси и какво мисли за неодоборението на мениджърите си

Защо Анди Макдауъл не крие белите си коси

Одобряваме и още как

А смелостта на 63-годишната актриса не остана незабелязана. Дори се превърна във вдъхновение за хиляди жени по света, които не искат да се срамуват от годините и белезите, които те оставят върху тях.

Затова не се изненадахме, че Анди Макдауъл е на корица на октомврийския Vogue в Полша, посветен именно на смелостта и на хората, които нарушават схемите и могат да кажат "не".

"Имам смелостта да обичам себе си така, както обичам другите хора. Безстрашно и безусловно. Честно и истински. Животът е твърде кратък, за да не бъдем щастливи в собствената си кожа. Бъдете смели, бъдете уверени - това е прекрасно. Изпращам на всички сърце, изпълнено с любов", написа актрисата в профила си в Instagram, където публикува корицата на Vogue.

Анди Макдауъл, стандартите за красота, остаряването и как се справя с него

Анди Макдауъл, която (вече) не се страхува да остарява

И борбата ѝ със смазващите стандарти за красота

"На 63 години, въпреки натиска на обкръжението си, тя има смелостта да утвърди зрялата женственост", пише Vogue Poland в представянето на броя в Instagram. В интервюто за изданието тя разказва защо е решила да не жертва семейството си заради кариерата и мечтаното завръщане на екраните.