Пролетта е сезонът на сенната хрема - една от най-често срещаните алергии в света. Наред с тях обаче хората могат да са алергични към храни, плесен, ухапвания от насекоми, козината на различни животни, гума и какво ли още не.

Пролетен вирус или пролетна алергия - как да ги различим

Пролетен вирус или пролетна алергия - как да ги различим

Симптомите им са подобни

Изключение от тези неприятни здравословни проблеми не прави и кралското семейство. Не говорим за принц Уилям, който през 2018 г. се пошегува, че е алергичен към селфитата, а за съвсем не смешни алергии при някои от членовете му.

Елизабет Втора

Снимка 599423

Източник: GettyImages

Неслучайно любимите ѝ кучета коргита винаги са около нея - според информация на Country Life покойната кралица е била алергична към котки.

Кейт Мидълтън

Снимка 656306

Източник: GettyImages

Принцесата на Уелс се оказва с доста неприятна алергия за член на британското кралско семейство - към коне. Тя разкрива, че страда от нея през 2009 г. по време на поло мач на принц Уилям.

Кралицата-консорт Камила

Снимка 652814

Източник: GettyImages

През 2021 г. Камила е забелязана със зачервени очи на публично събития. Според Express тя е разкрила, че страда от сенна хрема.

Синът на принц Едуард

Принц Едуард и съпругата му Софи

Източник: GettyImages

Принц Едуард и съпругата му Софи

Пет седмици след раждането си през 2008 г. малкият Джеймс е приет в болница с алергична реакция. Принц Едуард - най-малкият син на Елизабет Втора, и съпругата му Софи разкриват пред ВВС, че състоянието не е опасно, но не поясняват за какъв вид алергия става дума.