Докато Елизабет Втора спазва стриктно етикета и държи на изключително обрания си външен вид, други кралски особи, като принца на Монако, не робуват на вековните традиции и напомнят, че и те са хора. Почти като нас.

Неслучайно в Монако всеки втори е милионер и дълголетник.

А сред причините за по-дълъг живот в кралството са не само богатството или вкусната и полезна средиземноморска храна, но и липсата на стрес и насладата от живота.

Монако, Япония, Исландия, Южна Корея - кои са страните с най-много дълголетници

Страните, в които се живее най-дълго

Какво можем да научим от тях

Но за нас истинската причина за благоденствието на местните е друга - образцовият пример, който непрекъснато им се дава "отгоре".

Както научихме от Hello!, навръх Коледа принцеса Шарлен е качила снимки на кралското семейство в компанията на по-малката сестра на принц Албер Втори - принцеса Стефани, и децата й, Луи Дюкру и съпругата му Мари, Полин Дюкру и Камил Готлиб.

Съвсем небрежно, Албер Втори позира в червен костюм а ла Дядо Коледа и с най-обикновени кроксове (това ще го оставим без коментар).

Ето го и с близнаците Жак и Габриела, със закачливи очила и с широка усмивка.

Малко преди двамата със съпруга й да докажат, че умеят да се веселят и да празнуват не по-зле от поданиците си, принцесата предизвика бурни вълнения, този път със смелата си прическа.

Не знаем кой от двамата - Албер Втори или красивата му съпруга, е бунтарът в семейството, но им сваляме шапка.

Каквото и да говорят злите езици, нито една от фотографиите, както и официалната статистика за условията на живот в кралството, не доказва, че не стават за принц и принцеса.