Два дни след внезапната смърт на Матю Пери, колегите му от хитовия телевизионен сериал "Приятели" - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър, най-накрая направиха съвместно изявление, което феновете им очакваха с нетърпение.

След смъртта на Матю Пери - защо никой от колегите му от "Приятели" не реагира на случилото се

Защо никой от "Приятели" не реагира след смъртта на Матю Пери

"Целият свят скърби за Матю, а "Приятели"-те мълчат", нападат ги някои от феновете им

"Всички сме опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от партньори в актьорството, бяхме повече от колеги. Ние сме семейство", се казва в изявлението, изпратено до People. "Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се опитаме да превъзмогнем тази необозрима загуба."

"С времето ще говорим повече за него, но за момента не можем. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света."

Създателите на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн, както и изпълнителният продуцент Кевин Брайт също направиха съвместно изявление след новината за смъртта на актьора.

"Ние сме шокирани и дълбоко, дълбоко натъжени от смъртта на нашия любим приятел Матю", пишат те. "Все още изглежда невъзможно. Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени да го имаме като част от живота си. Той беше брилянтен талант." А разсъждавайки върху пробивното представяне на Пери в ролята му на Чандлър Бинг, те отбелязват: "Клише е да се каже, че един актьор прави ролята, но в случая на Матю няма по-верни думи. От деня, в който го чухме за първи път, за да влезе в ролята на Чандлър Бинг, нямаше никой друг за нас, който можеше да се справи по-добре."

Изявлението на Кауфман, Крейн и Брайт продължава: "Винаги ще ценим радостта, светлината, ослепителната интелигентност, която той внесе във всеки момент - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Нещо повече, той беше най-сладкият, с даряващо и безкористно сърце."

Матю Пери и нови подробности около смъртта на актьора от "Приятели"

Нови подробности около смъртта на Матю Пери

Какво се е случило в последните часове от живота му

През последните дни милиони хора по света заливат социалните мрежи със снимки и откъси от "Приятели" в знак на почит и любов към Матю Пери. Носещото се чувство, че в един миг сме изгубили близък човек, сякаш е напълно оправдано. Защото не познавахме добре Матю Пери, но много от нас буквално израснаха с Чандлър Бинг и обичахме всичко в него - от брилянтния му сарказъм и  неловкото му поведение с жените, до нетрадиционното му семейство. Благодарение на Матю Пери Чандлър Бинг не беше просто бездушен герой от телевизията, а всеобщ любимец, който оставя дълбока празнина след себе си.