Адел може да не е от най-продуктивните съвременни изпълнители - за 13-годишната си кариера има издадени точно три албума. Но за сметка на това може да се гордее с многобройна и вярна публика, която се вълнува от всяка най-малка новина, свързана с нея.

Като тази, че 33-годишната англичанка подготвя четвъртия си албум, а след няколко дни ще се появи и първият сингъл от него "Easy on Me".

По този повод, както и заради двете й разкошни корици на Vogue - една на британското и една на американското издание на списанието, събираме няколко по-непопулярни факта за прочутата изпълнителка.

Адел не е изцяло британка. Майка й - Пени Адкинс, е от Англия, а баща й Марк Евънс - от Уелс. Той обаче изоставя семейството, когато Адел е на две години и майка й я отглежда.

Родена е в лондонския квартал Тотнъм - причината, поради която е яростен фен на едноименния футболен отбор.

Адел пише първата си песен на 16 в изблик на гняв, предизвикан от майка й. Тя се опитва да я накара да напусне предградието Уест Норууд в Лондон, където живеят, за да учи в университет. "Hometown Glory" е написана за 10 минути и е част от дебютния й албум 19.

Когато от звукозаписната компания XL Recordings попадат на нейна музика и я канят на среща, тя не вярва, че става дума за истинска компания и взима приятелка със себе си.

През 2008 г. Адел прекратява американското си турне, за да бъде с вече бившето си гадже. Пред списание Nylon казва: "Пиех прекалено много и това беше основата на отношенията ми с това момче".

Адел става първият музикален изпълнител, продал повече от 3 милиона копия на албума си за една календарна година във Великобритания. Албумът е 21, излязъл през 2011 г.

Адел има татуировки от външната страна на двете си длани. На едната пише Paradise, а на другата - името на сина й, Angelo. "Защото Анджело е моят рай", казва тя пред Rolling Stone.

Билетите за двата й концерта в Нова Зеландия през 2016 г. се разпродават за рекордните 23 минути. Те са част от промотирането на третия й албум 25.

Първият знак, че се задава четвърти албум на Адел, беше фактът, че числото 30 беше прожектирано върху "Емпайър Стейт Билдинг" в Ню Йорк. Оказа се истина - това е името, което той ще носи.