Вчера, на пресконференция пред журналисти, Христо Стоичков сподели, че всичко, което е подготвил за шоуто си на стадион "Васил Левски" днес, е само заради феновете.

На 20 май 1992 година на „Уембли“ Барселона печели първата КЕШ/ШЛ в своята пищна колекция. Треньор тогава е великия Йохан Кройф, а в състава на каталунците е Христо Стоичков. Барселона печели своята първа Купа на европейските шампиони като побеждава Сампдория с 1:0 с гол на Роналд Куман в 111-ата минута от фаул. Топката е чукната леко от Христо Стоичков, Бакеро я спира и Роналд Куман изстрелва головия шут във вратата на Палиука. По време на награждаването Стоичков сяда по състезателен екип на трибуната и куфее с КЕШ.

Той обясни защо е избрал шоуто по случай 50-годишния му юбилей да бъде на 20 май.

"Приключих с кариерата си през 2003 година. А през 2004-а направих един бенефис в Барселона на "Камп Ноу". Тази дата - 20 май, остава паметна за България. Затова никога не е било тема на дискусия, че мачът ще бъде в България. Тази дата е паметна и за мен. Седнах на парапета на "Уембли" и си казах: "Един българин е успял".

Камата сподели, че треньорът Йохан Кройф, който почина в началото на тази година, е човекът, който му е дал много.

"Йохан ще остане завинаги в моето сърце. Той е и човекът, който най-много ми е помагал".

Тази вечер от 20 часа на стадион "Васил Левски" започва шоуто "50 години №8". Влизането на стадиона ще започне от 17:30 ч. Ще бъдат отворени 8 пропусквателни пункта.