Григор Димитров не успя да премине третия кръг на "Ролан Гарос" и да играе за първи път на финалите на турнира. Въпреки перфектните две победи на старта на втория турнир от Големия шлем, българинът спря похода си след поражение в три сета от испанеца Пабло Кареньо-Буста - 5:7, 3:6, 4:6.

Никол направи важно съобщение

Никол направи важно съобщение

Певицата става лице на именита група

Мачът започна прекрасно за Гришо с два пробива и 4:0 в първия сет, но последва спад в играта му, грешките зачестиха, и съперникът обърна играта. Буста успя да направи 7:5 в първия сет.

За съжаление до края на мача Димитров така и не намери своята най-добра игра, редуваше печеливши удари с непредизвикани грешки, а срещу себе си имаше много солиден тенисист, който на практика без безпогрешен, а освен това се възползваше максимално от шансовете си на сервис на съперника, коментира gong.bg.

Така след по един пробив във втория и третия сет Кареньо-Буста записа най-голямата победа в кариерата си и сложи край на серия от 7 загуби срещу играчи от топ 20 на света, класирайки се за първия си осминафинал на турнир от Големия шлем.