Българският фен клуб на Манчестър Юнайтед ще организира футболен турнир, в който деца, лишени от родителски грижи, ще имат възможността да покажат страста си към спорта и да спечелят множество награди. В него ще вземат участие малчугани и юноши от домове в Стражица, Велико Търново, Овча Могила, Пордим и SOS детски селища.

Турнирът ще се проведе на 28-ми и 29-ти април във Велико Търново, когато ще се състои и националният събор на Манчестър Юнайтед в България (между 28-ми и 30-ти април). Феновете на английския клубен отбор ще помагат на малките спортисти в играта, а в края на турнира ще има награждаване с медали и купи.

Националният събор на феновете на "червените дяволи" ще включва още групово гледане на мача Манчестър Юнайтед - Суонзи и среща със специални гости. Пълната програма ще бъде обявена съвсем скоро. Фен клубът на Манчестър Юнайтед в България е основан през 2009 година. Една от основните му дейности е стимулиране на интереса на децата към спорта и често набляга на благотворителни инициативи.