Въпреки че неотдавна Tesla счупи собствения си рекорд за доставки на автомобили, съобщение към инвеститорите в компанията от вчера, 24 юли, разкрива, че компанията продължава да губи стотици милиони.

Tesla подобри собствения си рекорд по доставки на автомобили

Tesla подобри собствен рекорд

Мъск е успял да оправи логистичните проблеми

През втората четвърт на годината производителят на електрически автомобили е загубил 408 милиона долара, което все пак е доста по-малко от загубата от 742 милиона долара, регистрирана за същия период миналата година.

През последното тримесечие компанията достави рекордни 95 200 автомобила, но печалбата все още е мираж, тъй като продажбите на скъпите Model S и X продължават да вървят надолу.

Как Tesla Model 3 ще носи пари пари на собствениците си

Как Tesla Model 3 ще носи пари пари на собствениците си

Каква е ролята на камерата над огледалото в Model 3

Нека не забравяме, че в началото на тази година Tesla свали цената на Model 3 до 35 000 долара, като преди година моделът се продаваше средно за около 57 000 долара.

В писмото към инвеститорите Мъск обясни, че Tesla продължава да работи по разширяването на производствения си капацитет и обеща, че през следващите две години компанията драстично ще подобри печалбите си.

Милиардерът продължава да е оптимистично настроен и вярва, че Tesla ще успее да достигне целта си от 360 000-400 000 доставки през настоящата година.