Тази седмица научихме, че над огледалото за задно виждане в Tesla Model 3 е разположена малка камера, подобна на тези, които слагат над екраните на лаптопите.

В мрежата се появиха коментари на хора, които се опасяват, че камерата е предназначена за следене и нерегламентирано събиране на данни, но Илон Мъск бързо обясни в Twitter, че смисълът на сензора е съвсем друг.

Според думите на милиардера, камерата е поставена там с визия за бъдещето, когато Model 3 ще може да изпълнява ролята на такси и да превозва хора, благодарение на системата си за автономно управление.

Илон Мъск твърди, че идеята е автомобилите Tesla да се конкурират с услуги като Uber и Lyft, и да возят хора, когато собствениците им не ползват автомобила си. 

Продажбите на Tesla поеха надолу

Продажбите на Tesla поеха надолу

Model 3 все още е най-продаваният EV в света

В този ред на мисли, камерата е средство за защита от произволия от страна на пътниците, които биха се изкушили да повредят колата. 

Така притежанието на кола Tesla ще се превърне в мини-бизнес, който ще направи автомобилите още по-привлекателна инвестиция за потенциалните купувачи.

В някакъв необозрим бъдещ момент, камерата ще играе роля и в защитния режим на автомобилите, и ще може да отчете дали някой се промъква към колата.

Илон Мъск, автономните автомобили и какво ще може Tesla съвсем скоро

Какво обеща Илон Мъск на собствениците на Tesla

Смело, но дали е осъществимо