Преди да сервираме новината, която така или иначе не ни изненадва, искаме да подчертаем, че данните са продукт на статистика, а не на наше лично мнение.

Van Monster e най-големият британски портал за продажба на бусове втора ръка, който наскоро е провел проучване сред 2000 от клиентите си. Целта е била да се установи как марката автомобили кореспондира с поведението на шофьорите на пътя.

И тук трябва да подчертаем, че не става дума за личностни характеристики на хората, предпочитащи дадена марка, а само за поведението им на пътя.

Снимка 446470

Източник: iStock

Резултатите от проучването сочат, че шофьорите на Audi са най-невнимателните, грубите и опасните на пътя.

От Van Monster казват, че те са най-склонни да заемат по две паркоместа, да паркират на забранени места и да причиняват щети на други автомобили.

На второ място са шофьорите на автомобили BMW, които най-често нарушават правилата на движение с неправилно изпреварване, превишена скорост и забранени завои. След тях се нареждат феновете на Mercedes.

Снимка 446562

Източник: iStock

Хората с Range Rover пък са тези, които най-често чупят огледала и одраскват други автомобили при отваряне на вратите, което е напълно закономерно предвид размерите на тези коли.

Снимка 446558

Източник: iStock

Каращите Mazda са най-склонни да свалят прозореца си и да напсуват друг участник в движението, сочи статистиката на Van Monster.

Снимка 446472

Източник: iStock

От другата страна на уравнението са собствениците на Honda и Hyundai, които са определени като най-отговорните и внимателни участници в движението.

Снимка 446560

Източник: iStock

За никого не е изненада, че собствениците на Volvo коли са определени като най-внимателните, любезните и отговорните шофьори.