Tesla e безспорен лидер при електромобилите и любимо име сред инвеститорите през последните години, но изглежда компанията продължава да има определени производствени проблеми. 

NIO, ET5 и новият модел електромобил на китайския производител, който ще конкурира Tesla Model 3

Новият електромобил на NIO с до 1000 км пробег

Бързина, нови технологии и още нещо

Вчера Reuters и Bloomberg съобщиха, че компанията ще отзове над 475 000 от продадените си автомобили в САЩ, цитирайки доклад на Националната администрация по пътна безопасност. 

Причините за връщането на автомобилите са две - проблем с кабела на камерата за задно виждане при Model 3 и неизправност в предния капак при Model S, заради която той може спонтанно да се отвори по време на движение. 

Снимка 549787

Източник: iStock

Засегнати са модели произведени между 2014 г. и 2021 г., а броят на отзованите коли е приблизително равен на общите доставки на Tesla за цялата минала година. 

Уточнява се, че проблемът при Model 3 се дължи на риск от прекъсване на кабела за задната камера при продължително отваряне и затваряне на задния багажник. 

Tesla е запозната от известно време с обявените проблеми и е получила над 2300 искания за гаранционно отстраняване на дефектите. 

Снимка 523715

Източник: iStock

Припомняме, че това не е първата подобна случка за Tesla през 2021 г. 

В началото на годината компанията отзова 135 000 от колите си заради неизправност в главния тъч екран. 

Илон Мъск, Tesla Cybertruck и какво ново научихме за автомобила

Какво още може Tesla Cybertruck

Изненадите не спират

Настоящата новина доведе до спад в акциите на Tesla с около един процент, но по-интересно ще е да проследим как компанията ще организира машинация с подобни мащаби.