Cybertruck е най-дългоочакваният автомобил на Tesla - не само заради проблемите с производството, които на няколко пъти забавяха премиерата му, но и заради това, че изглежда като от фантастичен филм и просто нямаме търпение да го видим по улиците.

Tesla Cybertruck и кога ще се появи новият пикап

Кога ще се появи Tesla Cybertruck

Ще трябва да почакаме

Илон Мъск пък добре знае как да поддържа интереса на феновете и редом с новите срокове, които засега са "скоро през 2022", ни дава и на час по лъжичка нова информация за колата, която най-добре описва колко смели са плановете му.

Отново в любимата си социална мрежа Twitter милиардерът разкри, че първите сглобени бройки от бъдещия пикап на Tesla са с четири мотора. Когато Cybertruck бе представен за пръв път през 2019 г. информацията беше, че ще се предлага с един, два или три мотора. Но явно и тук са се случило промени в движение.

"Първоначалното производство ще бъде вариант с четири мотора, с независим контрол на въртящия момент и с ултра бърза реакция на всяко колело". Идеята за по един мотор за всяко колело позволява по-добро регулиране на мощността и по-голяма сигурност както на завои, така и при шофиране на хлъзгав или неравен терен.

Благодарение на четиримоторната си настройка Cybertruck ще може да се върти като танк. Това е възможно, когато колелата от едната страна се въртят по-бързо от тези от другата. Чрез управлението на задните колела пък пикапът ще има функция и за диагонално движение, позната като crab walk ("походката на рака"), предава Business Insider.

Tesla Cybertruck, CyberLandr и нестандартният проект за къща на колела

Имаш Cybertruck - имаш къща на колела

Удобно, практично и икономично

Доскоро на сайта на Tesla бяха поместени цените на Cybertruck за различните модификации - започващи от 39 хиляди и стигащи до 69 хиляди. Все още обаче не знаем цената на пикапа с четири мотора, но пък функцията за капариране на една бройка само срещу 100 долара е все така налична.