Във Великобритания Hyundai ще отбележи старта на Световното първенство по футбол в ЮАР по уникален начин. Компанията поръча на най-известния британски тунинг специалист да преработи по впечатляващ начин два автомобила i10.

Те са покрити с изкуствена трева, върху която е начертано футболно игрище, на покрива се извисява футболна топка с диаметър 1,5 метра, а водачът гледа пътя пред себе си през мрежа, закачена на страничните и напречните греди.

Интериорът на всеки от тях е индивидуален. Единият модел е в тон с екстериора от изкуствена трева, а другият е изпълнен с футболни аксесоари. Hyundai повери задачата за преобразяването на двата i10 на най-известния автомобилен художник в страната - Анди Сондърс, добре известен с творенията си от много години.

Двата автомобила ще бъдат използвани за популяризирането на Мондиал 2010 в различни британски градове.

Те бяха предоставени на Джеръми Кларксън за участие в неговия филм „Дуел", при което леко пострадаха. Вместо да сменят огънатите панели и да ги предложат на купувачи, за които не е сигурно, че искат кола, преминала през ръцете на Стиг, хората от Hyundai решиха да покрият драскотините с изкуствена трева и да ги изправят пред ново предизвикателство.

Speed-Press