Новото трето поколение на Toyota Yaris беше представено за първи път у нас в новата спортна зала в София „Арена Армеец". Премиерата се състоя съвместно с тържественото представяне на авторския биографичен филм „Тя, майка ми", който е един завладяващ разказ за най-добрата тенис фамилия на България, сестрите Малееви и тяхната майка и треньор Юлия Берберян.

Световната премиера на третото поколение на Yaris се състоя през септември във Франкфурт. Новият модел се предлага във варианти с 3 и 5 врати и е получил напълно нов екстериор и интериор, а междуосието е увеличено с 5 см.

Освен това автомобилът е станал с 30 кг по-лек от предшественика си и сега тежи само 1000 кг. Новият Yaris се предлага с 3-цилиндров 1-литров бензинов двигател с мощност 69 к.с., който се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия. По-големият бензинов мотор е 4-цилиндров с обем 1,33 л и мощност 99 к.с. и може да се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия, както и с безстепенна автоматична Multidrive S със 7 позиции.

Дизеловият агрегат е с обем 1,4 л и мощност 90 к.с., като може да се съчетава с 6-степенна механична трансмисия или с 6-степенна роботизирана механична, без ръчно превключване на предавките. Новият Yaris вече може да се тества при дилърите на Toyota, а цените у нас започват от 19 990 лева.