Слуховете, че Huawei влага усилия в разработката на технологии за електрически автомобили, се оказаха верни и компанията действително навлиза в изцяло нова индустрия.

По време на мото изложението в Шанхай преди дни Huawei представи първия си хибриден автомобил, разработен съвместно с китайската компания за автомобили Seres.

Моделът се казва SF5 и представлява компактен SUV, базиран в голяма степен на технологии на Huawei.

Снимка 527849

Източник: Huawei

Основна от тях е системата Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive, която направлява работата на електрическия мотор и осигурява до 180 километра пробег в изцяло електрически режим.

Колата обаче разполага и с 1.5-литров бензинов двигател, благодарение на който пробегът може да бъде удължен до цели 1000 километра.

Снимка 527845

Източник: Huawei

SF5 ще е наличен в 2WD и 4WD варианти, като последният ще може да предложи мощност от 543 коня, 820Nm въртящ момент и ускорение от 0-100км/ч за 4.68 секунди.

Новият автомобил печели и от системата Huawei HiCar, която позволява на потребителите гладко да превключват от смартфона към мултимедийните системи в автомобила, както и да управляват други смарт устройства директно от SF5.

Снимка 527846

Източник: Huawei

В колата са внедрени общо 11 аудио говорителя с високо качество, а купето е с допълнителна изолация към външни шумове за максимален комфорт при пътуване.

SF5 също така може да зарежда или да бъде зареждан от друг електроавтомобил, но може да служи и като източник на енергия по време на къмпинг например.

Снимка 527847

Източник: Huawei

Засега Seres и Huawei не споделят кога и дали моделът ще достигне западните пазари.

Продажбите в Китай стартират от утре на цени от около 33 000 долара за 2WD модел и от около 38 000 долара за 4WD модел.