От повече от две години насам Илон Мъск периодично пуска по някоя друга "кукичка" за пикапа, по който Tesla работи, без да уточнява точно кога возилото ще влезе в производство.

Вчера, 6 ноември, милиардерът най-накрая съобщи датата, на която ще бъде представен Cybertruck, както го нарече той, и тя е съвсем скоро - 21 ноември.

Според поста на Мъск в Twitter, "кибер-камионът" (каквото и да означава това) ще бъде представен не в централата на Tesla или по време на мото изложението в Лос Анджелис, а във фабриката на SpaceX.

За момента очакванията са, че машината ще е различна от всичко, което сме виждали до момента, а Мъск смята, че пикапът ще се продава по-добре от F-150 моделите на Ford и 911 серията на Porsche.

По-рано тази година милиардерът съобщи, че пикапът на Tesla ще струва по-малко от 50 000 долара, ще разполага с 4х4 и общо два мотора. Ще предложи и регулируемо окачване, сонар, 360-градусови камери и още доста екстри.

Tesla и Model Y - електрическият пикап на Илон Мъск

Model Y - новият електрически пикап на Tesla

Какво да очакваме и кога Илон Мъск започва производството му

Cybertruck ще прилича повече на военна машина, отколкото на пикап от тези, които днес виждаме по улиците, казва той. 

Въпреки че съвсем скоро ще видим модела в целия му блясък, производството му едва ли ще започне преди есента на 2020 г., пише Business Insider.