Новините около Илон Мъск и Tesla не спират. Този път не става въпрос за автомобил, огнехвъргачка, космическа програма или нещо още по-откачено, а за нов... пикап.

Очаква се новият модел да бъде представен официално в края на лятото, а ако съдим по изказване на самия Мъск, същият не би трябвало да струва повече от 49 000 долара.

Въпреки че ще го видим съвсем скоро, новият пикап на Tesla ще влезе в производство едва през 2021 г., ако всичко върви по план. Имайки предвид цените на настоящите модели на Tesla, не би било особено изненадващо, ако пикапът привлече значителен потребителски интерес.

Стандартният седан Model 3 например струва 39 900 евро, а Model S се продава за 75 000 долара в най-достъпната си конфигурация. Разбира се, електрическите модели на компанията стават още по-привлекателни, имайки предвид данъчните облекчения, от които се възползват американските клиенти.

Снимка 427101

Източник: Facebook / Bayon Moto

Неотдавна, в един от нескромните си туитове, Илон Мъск се закани, че пикапът на Tesla ще превъзхожда по качества доста популярният в Щатите Dodge Ram 1500.

Предприемачът обещава максимален пробег между 400 и 500 мили (640 и 800 км) с едно зареждане на батерията. Подобно на всяка друга Tesla в момента, пикапът най-вероятно ще разчита на два електрически двигателя.

Бъдещият Model Y - както най-вероятно ще бъде името му, е определян от своите създатели като сайбър пънк пикап. Очаква се част от стандартното му оборудване да включва система, която автоматично да регулира окачването в зависимост от товара в каросерията.

Ако вярваме и на предварителните обещания на Мъск, новият Model Y трябва да има значителна теглителна сила, която да позволява на собствениците да дърпат какво ли не - от любимото си огромно барбекю на колела до каравана или платформа с джетове. Типично по американски.