Наясно сме, че подобни обобщения не са много обективни, но не можем да пренебрегнем откритията на хора, които от години се занимават с човешки взаимоотношения. Такъв е бестселъровият автор Матю Хъси, чиято книга "(С)хвани го, ако можеш" е издадена на български (изд. Enthusiast).

Според Хъси няма еднозначно определение на изневяра, затова пък той посочва трите типа личности, които най-често са склонни на лъжа спрямо партньора си.

Снимка 329000

Източник: iStock

Нарцисистите

За тях това е начин да докажат колко са обичани. На тях не им стига да ги обича един човек - те искат да са обожавани от повече хора, които са готови да спят с тях. Те постоянно са с усещането, че могат да намерят по-добър партньор от настоящия си и никога не са достатъчно отдадени във връзките си.

Снимка 353132

Източник: iStock

Несигурните

Всеки страда от всекидневните си съмнения. Хъси обаче пояснява, че тук става дума за изначално неуверени в себе си хора, които приемат отказа да получат това, което искат точно днес, като сигнал да го потърсят другаде.

Снимка 329003

Източник: iStock

Егоистите

Хората, които винаги поставят себе си на първо място, нямат морални задръжки в интимните си отношения. Наясно са, че партньорът им ще остане наранен след изневяра, но собствените им желания са по-силни от отдадеността им към връзката.