В галерия Възраждане ще се осъществи представителна изложба  „Условни пространства - успоредни светове " на артистичното семейство Москови в състав : Светла Москова - майка и изкуствовед, Петко Москов - баща и скулптор, Атанас Москов - син и скулптор, Георги Москов - син и скулптор. Семейството е част от асеновградския клан Москови, известен с артистичните си чеда.

Светла Москова, известна изкуствоведка и учен изследовател в иконографията ще се представи необичайно - с фотография. Нежните духовни и естетски преживявания сред природата впечатляват с точния и наблюдателен поглед на авторката и ни обещават визуални изненади.

За Петко Москов, един от големите и изявени български скулптори, ще си спомним с обич и възхита от майсторството му чрез няколкото експонирани пластики.

Младите Атанас и Георги Москови ще ни зарадват с най-новите си скулптурни търсения - единият с подчертано изявеното си формообразуване, а другият - с фантазията на абстрактната си модулност, изпълнена с много емоция.

С тази изложба галерия Възраждане отдава своята и на зрителите почит и възхита към приемствеността в изкуството, за това , как артистичният ген прелива от миналото в бъдещето.

 

Експозицията може да бъде видяна от 19.01.2010 г. до 08.02.2010 г. в галерия Възраждане