Вили Казасян беше всичко за мен. Той е един аристократ и най-интересният и свестен човек, който познавам.
Без него няма да е същото - нито в музиката, нито в целия свят.

Това каза Богдана Карадочева по време на опелото на големия наш музикант.

Пред храма „Св. Седмочисленици" се събраха стотици хора да почетат големия български музикант и композитор.

Цветът на родния поп и джаз бе дошъл да се прости с маестро Казасян.

Сред присъстващите бяха представители на „Мюзикаутор" в лицето на Цеца Евтимова, и ABRO, представени от Констанин Марков, и редица представители на музикалните и културно обществените среди.

Венци поднесоха софийските филхармоници, съюзът на българските композитори и съюзът на артистите.

Паметта на Вили Казасян лично дойдоха да почетат Магърдич Халваджиян, Йордан Караджов, Кирил Маричков, Петя Буюклива, Камелия Тодорова, Жорж Ганчев, Астор, колеги и приятели на Казасян от БНТ и от екипа на „Music Idol".

На опелото присъстваха също Енчев, Иван и Андрей от „Сблъсък", Деница от „Мusic Idol", Милица от Фамилия Тоника, Фънки, Ваня Костова, Мария Илиева и много, много други.

Преди опелото министърът на културата Стефан Данаилов сподели:
Доста неочаквано дойде това известие в събота, тъй като поне от последните публични изяви на Вили, той с такава ирония и надменност се отнасяше към смъртта, така че никой не можеше да предположи, че ще се случи нещо такова.

В един известен период с него бяхме близки приятели. Той е човек с много качества, освен дарбата и таланта и това, което всички споделиха - чувството му за хумор, но то не е само чувство, то е усещане за усмивка в живота, допълни Данаилов.

По думите на Камелия Тодорова Вили Казасян е бил много жизнен и енергичен човек, който винаги е имал готовност да планира бъдещето.
Тя изрази предложение, че малко преди смъртта си той е бил планирал бъдещите си месеци.

С Вили Казасян си отиде една епоха. Това каза за него добрият му приятел и колега щурецът Кирил Маричков.
Той допълни, че Вили Казасян е от онези хора, които напускайки този свят, на тяхно място остава една празнота, която не може да бъде запълнена.

Думите на мага Астор: Това е един от най-добрите ми приятели, той дори се включваше в магиите и беше много артистичен.
Беше готов на всичко само, за да забавлява хората и когато се събирахме с приятели (7-8 двойки), невероятно много се закачахме с него. Той беше партньор в тези шеги.