Сър Елтън Джон пристига за концерт в София.

Новината съобщиха от София мюзик ентърпрайсис, организатори на станалия традиционен вече фестивал Арена музика.

На 6 юни 2010 година на столичния стадион „Локомотив" мегазвездата ще се изправи пред българската публика.

Продажбата на билети започва на 7 декември, като цената им е от 60 до 150 лева, а ограничено количество ВИП билети ще бъдат пуснти с цена  200 лева.

Великият музикант ще пристигне у нас със своя бенд от виртуозни музиканти.

Поради елитния характер на събитието и впечатляващата визия на концерта, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места и по тази причина  капацитетът на стадиона ще се ограничи до 20 000 души, уточняват от СМЕ.

Големият музикант е роден на 25 март 1947г. в Пинър, Мидълесекс, с името Реджиналд Кенет Дуайт.

Образиванието си получава в училишето Пинър Каунти Грамар и в Кралската музикална академия в Лондон, за която печели стипендия още на 11-годишна възраст.

В средата на 60-те, като член на групата Bluesology и в чест на колегите си музиканти - саксофиниста Елтън Дийн и певеца Лонг Джон Балдри - бъдещата голяма звезда променя името си на Елтън Джон.

Като първи голям успех в музикалната кариера на Елтън Джон може да се определи неговият втори албум  от 1970г., който включва една от най-обичаните песни на Елтън - „Your Song". 
Успехът му отчасти се дължи и на работата му с автора на текстове Бърни Топин, който пише повечето песни на Елтън Джон през цялата му кариера.

Елтън Джон се превръща в един от най-успешните изпълнители на 70-те години, с хитови сингли в като Rocket Man, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright (for Fighting), Goodbye Yellow Brick Road и Bennie and the Jets.

Сред най-големите му хитове от 80-те са „Guess That's Why They Call It The Blues", „I'm Still Standing", както и „Candle in the Wind", написан специално в памет на легендарната Мерилин Монро. 
Първоначално песента е записана през 1973г. и е включена в албума „Goodbye Yellow Brick Road". През 80-те Сър Елтън Джон издава запис на парчето на живо със симфоничния оркестър на Мелбърн,  а през 1997г. той променя текста на „Candle in the Wind" и записва специална версия в памет на покойната принцеса Даяна.

През цялата си кариера Елтън Джон винаги присъства с поне един сингъл в Топ 40 на Билборд - истински рекорд, какъвто до сега не е постигал никой друг изпълнител. 
През 2003 той достига номер 1 във Великобритания със сингъла „Are You Ready For Love".

Елтън Джон е въведен в Залата на славата на рокендрола през 1994г. и е посветен в рицарство през 1998. 
През декември 2004г. Елтън Джон печели почетния орден „Kennedy Center Honor" за цялостен принос към шоубизнеса.

На 21 декември 2005 той сключва еднополов брак с Дейвид Фърниш и участва активно в социалните движения на хомосексуално ориентираните хора.

През 2008 г. той е поставен на 3 място в класацията на списание Билборд на 100-те най-често класирани артисти в историята на Билборд Хот 100. Преди него са единствено Мадона и Бийтълс.