Ицо Хазарта обеща на журналистите да изпее през май в Ловеч интернет-хита "Кен Лий", но се закани, че "Ъпсурт" няма да издадат нов албум, докато тройната коалиция не завърши автомагистрала "Тракия".

Повод за признанията му пред медиите бе предстоящия Ловеч Парти Фест. Рапърите ще подгряват Джа Рул на 8 май. "Този американец изкарва за 15 минути толкова пари, колкото ние за 15 дни", оплака се още Хазарта.

Другите чуждестранни гости на фестивала, който ще се проведе от 6 до 11 май, са Макси Джаз от "Faithless", Dr. Alban, Ace Of Base, Twisted Sister и W.A.S.P.

Техни партньори на концертите ще бъдат Румънеца и Енчев, P.I.F, "Ъпсурт" с балет "Нова" и Лора Караджова, "Ренегат" и "Соларис".

Събитието се организира вече трета година и зад него стоят община Ловеч, "Жокер Медия", Фондация "Красив Ловеч" и A Team. Рапърът Джа Рул заменя очаквания от доста време DMX, който е възпрепятстван да дойде заради проблеми със закона в САЩ.

Изпълнителите досега не са проявили особени претенции. Twisted Sister например настоявали само за много бира и не искали твърд алкохол.

Кметът на Ловеч посъветва софиянци да си вземат една седмица отпуск и да се преселят в Града на люляците. От 6 до 11 май ще е празнична седмица на града и освен гостите от цялата страна на концертите ще присъстват Георги Първанов и чуждестранни делегации

Румънеца и Енчев, които ще подгряват Dr.Alban навръх Гергьовден, пък обявиха, че спират да пеят на български. Те протестират срещу пренебрегването на българската музика и настояват за закон, който да осигури поне 30% песни на роден език в ефира на музикалните медии. Енчев поиска и за отделна музикална рубрика в новинарските емисии.