В неделя в САЩ тръгва предпоследният седми сезон на "Game of Thrones" ("Игра на тронове"). Фентъзи драмата пожъна колосален успех в целия свят през последните няколко години. Първият епизод ще бъде излъчен от HBO България в понеделник.

Историята за благороднически фамилии, които водят война за Железния трон, ще бъде финализирана в общо 13 епизода, които ще бъдат разделени в два сезона. След това завесата ще бъде спусната. Това обаче няма да бъде категоричният финал, тъй като се готвят продължения на някои от сюжетните линии.

Готвят четири продължения на "Game of Thrones"!

Готвят четири продължения на "Game of Thrones"!

Краят се отлага

 

"Игра на тронове" е един от най-мрачните и кървави сериали на НВО. Критикуван е от началото на излъчването му през 2011 г. заради показваното насилие и секс.

В него се изнасилват жени и убиват деца, има еротични сцени, десетки персонажи, включително главните, са измъчвани и намират смъртта си, намушкани с ножове или обезглавени, отровени, изкормени, изгорени живи. Всичко е представено в едър план и с големи подробности, коментира Франс прес.

Това обаче не предизвика отвращението на телевизионните зрители - аудиторията надхвърли 23 милиона души на епизод в САЩ.

"Игра на тронове" спечели повече награди "Еми", отколкото който и да било друг сериал, базиран върху измислена история. Излъчван е в 110 страна с рекордна зрителска аудитория.