Том Ханкс може да навършва 66 години след само няколко месеца, но поне за момента не мисли и да намалява темпото, с което работи. 

Greyhound, Том Ханкс, Apple TV+ и колко е платила стрийминг платформата за филма

Милионите, които Apple TV+ плати за новия филм на Том Ханкс

Първи голям удар за стрийминг платформата

През следващите няколко години ще го видим в "Елвис", адаптацията на "Пинокио" и Asteroid City. В момента е зает и със снимките на филма A Man Called Otto, базиран на романа на Фредрик Бакман "Човек на име Уве". 

Последно пък го гледахме в приключенската драма Finch, продуцирана от Apple TV+. Очевидно, стрийминг платформата e доста доволна от работата си с Ханкс, защото от Deadline разбираме, че двете страни са подписали дългосрочен договор.

Снимка 552352

Източник: GettyImages

Според него продуцентската компания на актьор - Playtone, ще трябва да създаде художествени и документални сериали за стрийминг платформата. Том Ханкс ще участва и в продължение на Greyhound - филмът за Втората световна война, за чиито права преди две години Apple TV+ плати доста милиони. 

Последното се оказа добър ход, защото филмът се превърна в най-гледания на стрийминг платформата. Като цяло последните няколко години са доста успешни за Apple TV+, защото комедийният им сериал Ted Lasso с Джейсън Съдейкис се радва и на голяма популярност, и на доста награди и номинации на наградите Еми.

Оскари 2022, CODA, Apple TV+ и първата статуетка за филм, продуциран от стрийминг платформа

Как Apple TV+ изпревари Netflix и останалите си конкуренти

CODA се превърна в истинско попадение

Няма как да не споменем, че и продуцираният от стрийминг платформата филм CODA спечели Оскар на тазгодишната церемония.