Вече дори няма нужда да казваме колко добър е "Батман" на Мат Рийвс с Робърт Патинсън в главната роля, защото изминаха почти две седмици от пускането му по кината и всеки е успял сам да се убеди в това.

Робърт Патинсън, "Батман" и признанието на актьора, че е крадял чорапи от снимачната площадка

Какво Робърт Патинсън е крадял от снимачната площадка на "Батман"

И не е останало незабелязано

Е, поне към момента е далеч от постижението на "Спайдърмен: Няма път към дома" в бокс офиса, но пък това не е болка за умиране, защото над 470 милиона долара печалба към момента също не са малко.

Може и да отстъпва по милиони на конкурента си от киновселената на Marvel, но пък има с какво друго да се похвали - чудесен саундтрак. От Variety разбираме, че "Something In The Way" на Nirvana, която е използвана и в началото на филма, и в неговия край се радва на голям интерес след пускането на "Батман" по кината.

Оказва се, че много хора са започнали отново да слушат парчето, което беше включено в албума групата от 1991 г. - Nevermind. Според данни на Spotify, за по-малко от седмица след пускането на "Батман" по кината песента е отбелязала 1200% ръст в стриймванията.

Nirvana, Nevermind, Спенсър Елдън и решението на съда по делото срещу групата

Има ли право голото бебе от албума Nevermind на Nirvana

Решението на съда по делото, което заведе Спенсър Елдън

Според HYPEBEAST, вклюването на "Something In The Way" в саундтрака на филма не е никак случайно, защото самият Мат Рийвс признава, че е слушал много именно това парче, докато е пишел сценария.