Благодарение на "пандемичното пускане" на "Аватар" по кината в Китай, филмът успя отново да се качи на върха по приходи в бокс офиса.

"Аватар", "Отмъстителите: Краят", приходите от Китай и оглавяването на бокс офиса

"Аватар" отново е на върха по приходи

Как реагираха в Marvel

Като лично ние очакваме, че когато "Аватар 2" бъде пуснат, също ще бъде претендент за това първо място. Освен ако пандемията наистина не се отрази пагубно на кината.

Това, което знаем към момента, е, че снимките по филма за завършени и би трябвало да го видим по кината през месец декември 2022 г. И сме сигурни, че Джеймс Камерън и компания са ни подготвили много нови изненади.

В интервю за подкаста The Marianne Williamson режисьорът разкрива и някои любопитни подробности около подготовката не само за продължението, но и за предвидените останали филми от света на "Аватар".

Камерън казва, че в началото е наел група сценаристи, за да може с тяхна помощ да напише сценария на "Аватар 2". Но е искал първо да разберат какво точно е сработило в първия филм, за да направят втория още по-добър.

Кейт Уинслет, Том Круз, "Аватар" 2, "Мисията невъзможна" и новият рекорд на актрисата

В какво Кейт Уинслет е по-добра от Том Круз

Браво на нея

Но въпросните сценаристи веднага са започнали да дават идеи за нови сюжетни линии, което е ядосало Джеймс Камерън. В подкаста той казва, че дори се е наложило да ги заплаши с уволнение, за да се концентрират върху първоначално поставената задача, пише IndieWire.

"Аватар" и може ли да стане първият филм с 3 милиарда долара приходи

Може ли "Аватар" да постигне немислимото

Връх, който не е покоряван

За Камерън е било изключително важно да разбере какво точно е направило "Аватар" най-печелившия филм в бокс офиса, за да може да приложи най-добре работещите тактики и средства и в продълженията.