Очакванията бяха "Морбиус" да се окаже поредното добро попадение за Sony във вселената от герой от комиксите на Marvel, която заформят след филмите за Спайдърмен и Венъм.

"Викингът", "Морбиус", "Тайните на Дъмбълдор", "Соник:филмът 2" - кинопремиерите през април

Кинопремиерите през април

Супергерои и малко митология

Към момента поне критиците и феновете не са единодушни, че филмът за доктор Майкъл Морбиус, изигран от Джаред Лето, е сполучлив. Към момента на писане на статията в Rotten Tomatoes филмът е развален със своите едва 16% одобрение от критиката. Но пък на другия полюс са зрителите, които му дават цели 70%.

Може и да има разногласия около това дали "Морбиус" е добър филм, но пък едно знаем със сигурност - Джаред Лето отново е дал всичко от себе си, за да влезе в ролята. И това не ни учудва, защото през годините сме го виждали да прави какво ли не с тялото си.

Снимка 568506

Източник: Alexandra Films

От това да качи около 30 килограма за ролята си в "Глава 27" (2007 г.) до отслабването с близо 20 килограма за "Клубът на купувачите от Далас" (2013 г.), която му донесе и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля.

За ролята си на доктор Майкъл Морбиус в "Морбиус" отново му се е наложило да качва и сваля килограми. Пред Yahoo Entertainment Джаред Лето казва, че му е по-лесно да сваля килограми, отколкото да качва. А специално за този филм му се е наложило да качи около 30 килограма.

Нещо, което не препоръчва на никого да опитва, защото се отразява зле на здравето. И това не всичко. В интервю за Uproxx режисьорът на "Морбиус" - Даниел Еспиноза, потвърждава слуховете, че по време на снимките на Джаред Лето са му били необходими около 45 минути, за да отиде до тоалетна.

Снимка 568509

Източник: Alexandra Films

Това е било така, защото актьорът не е искал да излиза от образ, дори когато камерите не работят. Но тази му отдаденост е забавяла много снимачния процес и продуцентите са се принудили да закупят инвалидна количка, за да може Лето да се придвижва по-бързо, пише Complex.

Джаред Лето, Шанън Лето, 30 Seconds to Mars и новината, че подготвят нова музика

Джаред Лето има новина

Която не касае киното

Във филма героят му е брилянтен учен, който обаче страда от рядко заболяване на кръвта и през целия си живот търси лек. Най-накрая го намира в съмнителен и експериментален опит, използвайки ДНК от прилеп вампир. И успява да се излекува, като дори придобива суперсили, но на много висока цена.