Април е месецът, в който най-после ще можем да висим някои чакани от нас заглавия. Едното може и да ни разочарова, но за другото таим надежди. Освен това премиерата на филма за Златан Ибрахимович беше преместена за 8 април.

"Южен вятър", "Омъжи се за мен", "Смърт край Нил", "Аз съм Златан" - кинопремиерите за февруари

Кинопремиерите през февруари

От Агата Кристи до Златан Ибрахимович

"Морбиус"

Пандемията може да отложи на няколко пъти премиерата му, но не успя да го спре. А може би трябваше, съдейки по съкрушителните ревюта, които отнесе "Морбиус". Оставяме зрителите да преценят сами дали филмът на Даниел Еспиноза си струва и припомняме набързо сюжета. Биохимикът Майкъл Морбиус (Джаред Лето) се бори с болест на кръвта и, в опит да се излекува, се превръща в кръвожаден вампир. Участват още Майкъл Кийтън, Мат Смит, Адриа Архона.

От 1 април

"Соник: Филмът 2"

Най-бързият (и най-син) таралеж на света се завръща, за да докаже, че е супергероят, от когото светът има нужда. Това може и да се окаже вярно, когато д-р Роботник (Джим Кери) успява да избяга от планетата, където е заточен, и се връща на Земята за още злини, в които ще му помага ехидната Никълс. Соник обаче също разполага с верен партньор - двуопашатата лисица Тейлс.

От 1 април

"Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор"

И докато феновете на Хари Потър се вълнуват от излизането на четвъртата част на "Фантастични животни", ние нямаме търпение да видим Мадс Микелсен като злодея Гриндевалд - роля, която той "наследи" от Джони Деп. Дъмбълдор (Джуд Лоу) ще трябва да се изправи срещу него, но заради споразумението на двамата магьосници да не влизат в пряк сблъсък, те ще използват свои поддръжници за битката. В ролите са още Еди Редмайн, Езра Милър, Катрин Уотърстън, Калъм Търнър, а първите две части можем да си припомним по НВО Мах.

От 15 април

"Викингът"

Никол Кидман, Александър Скарсгаард, Аня Тейлър-Джой, Итън Хоук, Уилем Дефо - тези имена са достатъчни да възбудят интереса ни. Но ето и още едно - Робърт Егърс, режисьорът на "Фарът" и "Вещицата". Негов е и сценарият на "Викингът", който стъпва на скандинавската митология, за да ни разкаже една история за отмъщение и справедливост.

От 22 април