Вече от ужасно много време очакваме да видим "Домът на дракона" (House of the Dragon) - сериалът, който ще ни върне около 200 години преди познатите ни действия от Game of Thrones, за да ни покаже борбата за надмощие в дома Таргариен.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), HBO Max и кога ще видим сериала

Ето кога ще е премиерата на "Домът на дракона"

Обратното броене започва...

В края на месец март стана ясно, че чакането е към края си, защото сериалът ще бъде пуснат още това лято. А месец по-късно вече виждаме и тийзър, който ни потапя в света, създаден от Джордж Р.Р. Мартин, който е участвал активно и в написването на сценария на "Домът на дракона".

И да, ще има дракони и много кръвопролития, защото борбата за власт ще бъде на познатите ни нива. А и самият тийзър започва с думите: "Какво е краткият смъртен живот, ако не преследване на завет."

Разбираме, че предводителите на домовете Старк, Веларион и Баратеон се кълнат във вярност на крал Визерис Таргариен (Пади Консидайн), който е избран да управлява Седемте кралства. Кълнат се и във вярност на неговата наследница - Ренира Таргариен (Ема Д'Арси), която очевидно ще играе важна роля в "Домът на дракона".

Но големият проблем е, че мъжете са си мъже и биха направили всичко по силите си, за да не допуснат жена да седне на Железния трон. Все още не знаем с какво точно, но Демон Таргариен (Мат Смит) също ще има важна роля в борбата за власт.

Тийзърът пък завършва с други много силни думи: "Историята не помни кръв. Тя помни имена", което ни убеждава, че през август, когато трябва да бъде пуснат и първият епизод, ще ни очаква сериозна битка за Железния трон.