В началото на годината Джордж Р.Р. Мартин написа в блога си, че е имал възможността да види суров материал от "Домът на дракона" (House of the Dragon) и е останал очарован.

Джордж Р.Р. Мартин, "Домът на дракона" и какво още каза авторът за сериала на HBO

Джордж Р.Р. Мартин с нови подробности около "Домът на дракона"

Опитва се да вдигне очакванията

Тогава писателят не пожела да се нагърби с прогноза кога евентуално да очакваме сериала, но пък загатна, че през есента е логично това да се случи. Е, почти е познал, защото вече официално има премиерна дата за "Домът на дракона".

И ще бъде по-скоро, отколкото ние лично очаквахме - 22 август. Тогава се очаква първият епизод на сериала, базиран на романа "Огън и кръв" на Мартин да бъде пуснат в HBO Max в България.

Както знаем, действията в "Домът на дракона" ще се развиват около 200 години преди тези в Game of Thrones. В главните роли ще видим Пади Консидайн, който ще изиграе крал Визерис Таргариен.

Мат Смит ще е принц Демън Таргариен, по-малкият брат на Визерис и наследник на трона, който носи в себе си истинската кръв на дракона. Оливия Кук е Алисънт Хайтауър е най-красивата жена в Седемте кралства и дъщерята на Ото Хайтауър (Рис Ифанс) - Ръката на краля.

Ема Д'Арси ще видим като първородната дъщеря на краля - принцеса Ренира ТаргариенИв Бест пък ще видим като принцеса Ренис Таргариен, на която ѝ е отнето правото да седне на трона, защото е жена. Очакванията ни са големи, а скоро се надяваме, че ще видим и първи трейлър, който да ни потопи в света на драконите.