В края на "Спайдърмен: Няма път към дома" по традиция Marvel решиха да загатнат какво готвят на феновете във втория самостоятелен филм за Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) - "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" (Doctor Strange in the Multiverse of Madness).

И докато целта на първия беше да ни запознае с героя и неговата история, то тук място за носталгия няма да има, защото ще царува пълен хаос.

Както вече видяхме от третия самостоятелен филм за Спайди, магията на Стрейндж, с която уж само някои хора трябваше да забравят, че Питър Паркър е Спайдърмен, се обърка по възможно най-лошия начин и отвори вратите на мултивселената.

И ако за конкретния филм това се ограничаваше до появата на стари злодеи и цели трима Спайдърмени, то нямаме представа какъв ефект ще окаже върху киновселената на Marvel. Трейлърът, който беше разпространен на Супербоул 2022, разбира се, не дава отговор на този въпрос.

Но пък загатва, че "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" наистина ще бъде същински хаос, докато Доктор Стрейндж се опитва да оправи кашата. Уанда (Елизабет Олсен) също ще има доста важна роля във филма.

Но всички фенове горят за точно един определен момент от трейлъра. В него Стрейндж е изправен пред нещо като съд, за да понесе последствията от действията си. И в този мометн се чува глас, който феновете са убедени, че принадлежи на друг доктор - Чарлс Ексевие (Патрик Стюарт).

Разбира се, няма как да сме сигурни, че това е именно той, но няма да се изненадаме, защото знаем, че Marvel имат план как да вкарат мутантите от Х-Мен в киновселената. Сега остава да разбере и какъв точно е този план.

Премиерата на "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" е насрочена за 6 май