Войната между стрийминг платформите не се води от вчера или от днес, а през последните две години сякаш стана дори по-ожесточена. Конкуренцията не само е многобройна, но и заплашителна.

Netflix, резултатите от второто тримесечие и новата загуба на абонати

Netflix с нов негативен рекорд

Загубата на абонати продължава

Въпреки наличието на доста стрийминг платформи, основната борба за върха си остава между Netflix и Disney. И поне до момента Netflix държеше уверено първото място по брой абонати. Но 2022 г. определено не е най-силната им. Освен че загубиха абонати и пари, загубиха и първото място.

От The Hollywood Reporter разбираме, че за третото фискално тримесечие на годината Disney+ е увеличила абонатите си с още 14.4 милиона и вече има общо 152.1 милиона абонати. Което е доста далеч от тези на Netflix, които по последни данни имаха 220.7 милиона абонати. 

Но картинката се променя, когато прибавим абонатите на останалите стрийминг услуги, които Disney има в портфолиото си. Става дума за Hulu и ESPN+. Тогава общият брой абонати, които Disney има набъбва на 221 милиона.

Prey, She-Hulk: Attorney at Law, Andor и новите филми и сериали в Disney+ през август

Новите филми и сериали в Disney+ през август

От Pixar през Хищникът, та до Marvel

Да, може и да не е много равностойно - трима срещу един, но за първи път от години Netflix отстъпва първото място по брой абонати. Иначе, Hulu имат 46.2 милиона абонати, докато ESPN+ 22.8 милиона.