За Netflix 2020 г. и 2021 г. може и да бяха доста силни заради пандемията и оставането на хората по домовете си за по-дълги периоди от време. Но тази година не започна никак добре за тях.

Netflix и загубата на абонати на стрийминг платформата за първи път от 10 години

За първи път от 10 години Netflix губи абонати

Прогнозите не са никак добри

Стрийминг платформата загуби 200 000 абонати за първото тримесечие на 2022 г. Нещо, което за последните 10 години не се бе случвало. Още по-тревожното бе, че очакванията за второто тримесечие бяха дори по-лоши.

По предварителни прогнози се очакваше за този период Netflix да загуби още два милиона абонати. И стрийминг платформата наистина отново е загубила. Според The Hollywood Reporter става дума за почти милион. Или 970 000, ако трябва да бъдем точни.

Снимка 567127

Източник: iStock

Което означава, че стрийминг платформата отново губи рекорден за нея брой абонати. Но положителното е, че те са по-малко от прогнозираното. Интересното е, че от компанията прогнозират, че през третото тримесечие на 2022 г. загубата на абонати ще спре.

И не само ще спре, но те смятат, че ще добавят около 1 милион нови абонати. Към момента общият брой на абонатите на Netflix е малко над 220 милиона. Приходите за второто тримесечие на тази година пък са 7.97 милиарда долара, което е растеж с около 8% спрямо миналата година. Той пък се дължи на "по-силния" долар.

The Longest Night, The Gray Man, Uncoupled и новите филми и сериали на Netflix през юли

Новите филми и сериали на Netflix през юли

От как да си направим секс стая до екшън и романтика

Чистата печалба пък се равнява на 1.44 милиард долара. Най-голям проблем със задържането на абонати Netflix среща в САЩ и Канада.