Смъртта на Чадуик Боузман дойде като гръм от ясно небе и завари както всички фенове, така и хората от Marvel неподготвени. Още повече, че тогава имаше само няколко месеца до старта на снимките на "Черната пантера: Уаканда завинаги".

"Черната пантера: Уаканда завинаги", Чадуик Боузман, Comic Con в Сан Диего и първи трейлър на филма

Ще се възстанови ли Уаканда след смъртта на своя крал

Първи трейлър на "Черната пантера: Уаканда завинаги"

Случилото се отвори много въпросителни. Като например кой ще поеме ролята на Черната пантера. Дали той ще бъде сменен с друг актьор, или подходът ще е различен. Е, наложи се пренаписване на сценария, но сме все по-близо до пускането на филма по кината.

От Marvel дори разпространиха втори трейлър на "Черната пантера: Уаканда завинаги", който още повече да ни потопи в атмосферата на филма. Като цяло ни е ясно, че цяла Уаканда скърби след смъртта на Т'Чала, която към момента можем само да гадаем на какво се дължи.

Оказва се обаче, че именно липсата на краля и защитник на Уаканда ще отключи поредица от събития, които в крайна сметка ще доведат до война. Но не с някоя извънземна раса, а срещу скрита подводна нация на Атлантида и нейния крал Намор (Теноч Уерта).

И за капак на всичко това няма да е единственият проблем, защото световните сили също ще искат да установят контрол над Уаканда и така ценният вибраний. В края на трейлъра пък виждаме появата на Черната пантера, но нямаме никаква представа кой може да е в костюма. Лично на нас ни се струва, че това ще е жена, като дори имаме няколко предположения, но засега няма да ги споделяме.

"Черната пантера: Уаканда завинаги" е по кината от 11 ноември