Все още ни е нужно време, за да осмислим всичко, което се случи през изминалия уикенд на Comic Con в Сан Диего, защото информацията бе наистина много.

Ant-Man And the Wasp: Quantumania, Thunderbolts, Fantastic Four всичко, което Marvel обявиха на Comic Con в Сан Диего

Всички нови филми и сериали, които Marvel обявиха

Вече знаем плановете за пета фаза

Marvel например решиха да обявят плановете си за пета и шеста фаза, които включват един куп нови филми и сериали. Президентът на Marvel Studios Кевин Файги поясни и че с "Черната пантера: Уаканда завинаги" (Black Panther: Wakanda Forever) ще бъде сложен край на четвърта фаза.

Фаза, която имаше за цел да представи нови герои и положи основите на Мултивселената. Основната задача на "Черната пантера: Уаканда завинаги" обаче е малко по-различна. След внезапната смърт на Чадуик Боузман през 2020 г. се наложи Райън Куглър да пренапише сценария и филмът ще се яви като отдаване на почит към актьора.

Разбира се, не само защото ще си има злодей и доста сюжетни линии за разплитане. Една от тях е и особено важна - кой ще бъде наследникът на Боузман в костюма на Черната пантера. Е, от първия трейлър ни се загатват много от тези неща.

На първо място народът на Уаканда ще скърби, защото е загубил своя крал Т'Чала (Боузман). Ще скърби обаче и неговото семейство, а на трона ще седне Рамонда (Анджела Басет). Трейлърът, който по-скоро бихме определили като тийзър, защото само ни нахвърля сцени без много контекст, показва освен много скръб и едно ново начало - раждане.

Снимка 582005

Източник: Форум Филм България

Виждаме и официалното представяне на един нов герой - Рири Уилямс (Доминик Торн). Нейните приключения ще следим и в Ironheart - сериала, посветен на нея. В комиксите тя има задачата да продължи делата на Тони Старк, но предстои да видим дали същото ще се случи и в киновселената.

Друго ново лице ще бъде Анека (Микаела Коул). Това ще бъде дебютът ѝ на голям екран, като от Collider разбираме, че в комиксите е инструктор по бойни спортове на персоналните охранители на Т'Чала. Все още обаче не знаем повече за нея, защото трейлърът само загатна присъствието ѝ.

Снимка 582004

Източник: Форум Филм България

Една от големите изненади е злодеят Намор (Теноч Уерта). Намор е нещо като Аквамен - баща му е обикновен човек, докато майка му е принцеса от Атлантида. И в комиксите на Marvel именно той царува в подводното кралство. Не е ясно обаче как точно се е зародил конфликтът между Уаканда и Атлантида, но именно той ще бъде на дневен ред в "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Трейлърът на "Черната пантера: Уаканда завинаги" загатва и че може би ще видим все пак наследникът на Т'Чала, защото в самия му край виждаме в гръб Черната пантера, готов за битка. И очевидно този трейлър и бил чакан много дълго от феновете.

Защото от Variety разбираме, че за първите 24 часа от пускането си е събрал 172 милиона гледания, което прави един от най-гледаните трейлъри на Marvel. Макар и впечатляващи, тези гледания са много далеч от първенеца в това отношение - "Спайдърмен: Няма път към дома", който събра 355.5 милиона гледания.

"Черната пантера", Райън Куглър и сериалът за Уаканда, който се задава

Задава се сериал и за Уаканда

Marvel Studios нямат спирка

Но въпреки успеха в социалните мрежи се появиха шеги и подигравки, че някои от персонажите от Атлантида, както и цели кадри от трейлъра, напомнят много на "Аватар: Природата на водата".

"Черната пантера: Уаканда завинаги" е по кината от 11 ноември