Още самото име на филма подсказва, че ни предстои пътешествие до място, което е достатъчно екзотично, за да бъде наречено рай от всеки зрител на Земята. И "Билет до рая" е точно това - пътуване, което ни отвежда до остров Бали с неговите забележителни тропически гледки и задължителните за лятото слънце, море, пясък и вълни...

Джулия Робъртс, Джордж Клуни, “Билет до рая” и как и от какво актьорът я е спасил при снимките на филма

Как Джордж Клуни е спасил Джулия Робъртс

Не само колеги, а истински приятели

Разбира се, нищо от това не би било достатъчно забележително, ако не бяха и емоциите, танците, музиката и забавленията... И от тях има предостатъчно във филма. Точно толкова, колкото ни трябва, за да се разтоварим и посмеем в комедия с двама от най-обичаните (отново от всички зрители по света) актьори.

Когато разбрахме, че Джулия Робъртс и Джордж Клуни ще снимат заедно, имахме силното усещане, че и този път отработеният им тандем няма да ни разочарова. Гледали сме ги в"Бандата на Оушън" и "Пулсът на парите", от които и до днес са ни останали ярки спомени.

Снимка 587782

Източник: Forum Film

Но сега вълнението е по-различно, защото "Билет до рая" е първата им обща романтична комедия. А образите им са толкова свежи и щури, че няма как веднага да не спечелят симпатиите ни - та дори и когато се карат един с друг. А режисьорът и сценарист Ол Паркър е предвидил солидно количество комични ситуации, които да поддържат настроението до края на филма, че и доста след него.

В "Билет до рая" двамата влизат в ролите на Джорджия и Дейвид - двама бивши съпрузи, които, меко казано, не могат да се понасят. Те обаче са принудени да заровят томахавката в името на една обща цел - да провалят сватбата на дъщеря си.

Снимка 587784

Източник: Forum Film

Не че искат да ѝ навредят, даже напротив - тяхната мисия е да попречат на малкото им момиче да направи тяхната грешка отпреди 25 години, а именно - да се омъжи твърде рано и то за почти непознато момче.

Всъщност момичето им не е чак толкова малко - Лили (Кейтлин Дивър) току-що е завършила колеж и е вече дипломиран юрист. За да го отпразнува, заминава на пътешествие до Бали с най-добрата си приятелка Рен (Били Лорд). Тъкмо там Лили среща Гиди (Максим Бутие), а влюбването им се случва като в приказките - от пръв поглед. И то толкова силно, че няма и два месеца след запознанството им тя решава да се омъжи за него и да загърби бъдещето си на адвокат в Щатите.

Снимка 587785

Източник: Forum Film

Този план обаче изобщо не се харесва на мама Джорджия и татко Дейвид. Твърдо решени да попречат на Лили да повтори собствените им грешки, те са готови да минат всякакви граници на приличие и здрав разум, само и само да предотвратят сватбата. И както вероятно бихме предположили, тъкмо това са моментите, в които смехът в залата е най-силен. Все пак Джулия Робъртс и Джордж Клуни неслучайно имат Оскари - двамата са създали една толкова неподправена химия помежду си, че направо ни скъсаха от смях.

"Билет до рая", Джордж Клуни, Джулия Робъртс, смъртта на кралица Елизабет Втора и отлагането на премиерата на филма

Защо отложиха премиерата на "Билет до рая" във Великобритания

Решението е крайно

А има ли сватба в крайна сметка? Е, от отговора на този въпрос ни дели само един "Билет до рая".

"Билет до рая" е по кината от 16 септември