В момента феновете на Аманда Сейфрид може и да се вълнуват за предстоящата възможност актрисата да спечели Оскар, но самата тя не стои да чака просто времето да минава.

Аманда Сейфрид, Томас Садоски и защо актьорът се гордее със съпругата си

Аманда Сейфрид - гордост на съпруга си

Звездата от Mamma Mia и съпругът ѝ Томас Садоски има с какво да се похвалят

Сейфрид вече уреди една от следващите си роли, като спокойно можем да кажем, че ще бъде една от най-интересните ѝ до момента.

Актрисата, номинирана за Оскар за поддържаща роля във филма Mank, ще изиграе Елизабет Холмс в сериала на Hulu The Dropout. Ролята преди това беше поверена на Кейт Макинън, но през февруари стана ясно, че тя се отказва от нея, пише Variety.

В The Dropout ще видим пътя на Елизабет Холмс от отказването да продължи и довърши образованието си в университета в Станфорд до откриването на Theranos - медицински стартъп, свързан с изследването на кръв.

Иновативната ѝ идея набира на компанията милиарди (в даден момент е била оценена на 9 милиарда долара), като много хора дори смятат, че Елизабет е следващият Стив Джобс. Но всичко това рухва, когато става ясно, че нито една от машините и технологиите на Theranos всъщност не работи.

Освен в главната роля, Аманда Сейфрид ще бъде и сред продуцентите на The Dropout, като за момента не е ясно кога ще започнат снимките. Иначе HBO вече посветиха документален филм на Елизабет Холмс и странният случай с Theranos.