След като през 2020 г. Xiaomi успя да завладее третата позиция сред най-големите производители на смартфони в света, компанията смело гледа към бъдещето и високите технологии.

Xiaomi, Mi Air Charge Technology и как можем да зареждаме всичко у дома от разстояние

Вече има начин да се отървем от кабелите завинаги

Следващо поколение безжично зареждане от Xiaomi

Наскоро китайският производител показа иновативна система за зареждане на джаджи от разстояние, а сега ни поднася и визията си за бъдещето на смартфоните.

Тя идва под формата на уникален смартфон с четиристранно огънат екран, който се разлива от всички страни на устройството при ъгъл от 88 градуса, без да оставя място за портове или бутони.

Снимка 517202

Източник: Xiaomi

Единствено четирите ъгъла на устройството са оставени затъмнени, най-вероятно заради нефункционалното им разположение, докато всички останали части на лицето на телефона са заети от сензитивен екран.

Моделът засега е в прототипна фаза, но от The Verge разкриват, че кадрите на устройството са напълно реални и Xiaomi действително разполага с такъв телефон, който някои служители на компанията са имали честта да пипнат и тестват.

Снимка 517201

Източник: Xiaomi

Преди всичко кадрите ни показват, че компанията се цели нависоко и е готова да надгражда лидерската си позиция с истински иновации и ново поколение дизайн.

В разработката на прототипа са ползвани общо 46 патента, а футуристичният екран е продукт на "безброй открития" в сферата на гъвкавите дисплеи и ламиниращите покрития.

Нямаме гаранция, че този модел ще достигне до масовия пазар, но със сигурност ни дава поглед над плановете и амбициите на компанията, които далеч не са за подценяване.