Нужно е само да погледнем към гърба на Xiaomi Mi 11 Ultra или на някои от скорошните модели на марката в средния и високия клас, за да разберем, че китайската компания не се шегува и предпочита да залага на възможно най-големите камерни сензори.    

Xiaomi и рекордните продажби на компания за първото тримесечие на 2021 г.

На какво се дължи скокът от 163.8% в печалбите на Xiaomi през 2021 г.

Компанията расте неудържимо

108-мегапикселовият сензор на Samsung намери място в немалък брой от новите модели на Xiaomi, но сега идва време за ъпгрейд към нещо още по-голямо. 

Тази седмица в китайската социална мрежа Weibo в профила Digital Chat Station се появи новина, че Xiaomi готви смартфон със 192-мегапикселов ISOCELL сензор (отново дело на Samsung). 

Снимка 524916

Източник: Xiaomi

Това означава, че Xiaomi може да е първата компания на пазара, която предлага камера с подобна резолюция в смартфон. А засега не сме и чували някой от конкурентите да работи по въпроса. 

Очаква се сензорът да е с размери 1/1.37”, а големината на пикселите да е 1.28 микрона. 

Най-вероятно ще предложи и технология за обединяване на 16 пиксела в един, пише Digital Chat Station, откъдето научаваме и още някои апетитни детайли около предстоящия телефон на Xiaomi. 

Снимка 525076

Източник: Xiaomi

Според обявената информация той ще е с двойно извит екран и ще е с чисто новия премиум чипсет Snapdragon 888+. 

Xiaomi и колко бързо е зареждането с най-бързото зарядно в света

Кой показа най-бързото зарядно в света

100% за под 10 минути

Засега не става ясно как ще се казва телефонът и дали ще се появи още тази година, но ако слуховете за съществуването му са верни, може би съвсем скоро ще разберем и повече детайли.