Допреди 2020 г. бе трудно да си представим, че предпазните медицински маски могат да се превърнат в масов феномен, камо ли в обект на модни и технологични иновации.

Но ето, че това се случи и в средата на годината можем редовно да видим хора с най-различни разновидности на предпазната маска, вариращи от домашни "самоделки" до дизайнерски и скъпарски модели.

Наскоро компанията Vivzone показа следващия писък в тази злощастна мода, а именно високотехнологични маски, които заместват безжичните слушалки и хендсфрий кабелите.

Снимка 493497

Източник: Vivzone

Bone Conduction Audio Mask разполага с технология за предаване на аудио сигнала чрез вибрации в костите, което не е нещо ново за индустрията, но е ново за света на маските.

С тази джаджа можем да отговаряме на обаждания, да слушаме музика и да управляваме GPS-a в телефона, без да се налага да сваляме маската.

Снимка 493498

Източник: Vivzone

Аудио вибрациите в лицевите кости достигат директно до вътрешността на ухото и се считат за по-безвредна за тъпанчето алтернатива.

В същото време, разбира се, маската разполага с филтри за микрочастици и бактерии, но от компанията казват, че с нея можем и да тичаме сутрин, без да се задъхваме от собствените си газове, благодарение на широките отвори за въздух.

Предвид смелите цени на по-конвенционалните текстилни маски, които някои производители слагат, бихме предположили, че това чудо на технологиите ще струва колкото лека кола.

Bone Conduction Audio Mask струва 99 долара и не казваме, че това е малко, но ни звучи разумно, предвид аудио технологиите в маската.